onsdag 30 mars 2011

Vad ska man tro?

Älskar att prova nya saker och experimentera. Se vad som händer. Just nu är jag inspirerad av boken Kostrevolutionen och ska prova att dra ner på kolhydrat- och sockerintaget. Jag är en sucker för kakor, bröd, pasta, ris och frukt så det kommer bli en utmaning.

Tidigare har jag dragit ner på kolhydraterna och fettet men denna gång ska jag prova LCHF (low carb high fat). Kolhydrater, snabba såväl som långsamma, bryts alla ned i magen till enkla sockerarter. Sockret tas upp i blodet och höjer blodsockret, vilket ökar produktionen av hormonet insulin. Det är kroppens mest fettlagrande hormon. Lågt intag av kolhydrater i kosten ger tvärtom lägre och stabilare blodsockerhalt och därmed lägre insulinvärden. Det ökar frisättning av fett från fettväven och ökar fettförbränningen.

Jag önskar att det fanns mer vetenskapliga rapporter ang viktminskning och vad som verkligen är det bästa för kroppen. Alla hävdar att de har forskning som stöder deras metod vilket kräver en kritisk syn. Jag känner mig ganska trygg med metoden "kalori in - kalori ut" men nu är jag intresserad av att minska sockret och hålla en jämn insulinnivå, därför ska jag prova LCHF. Många säger sig må grymt bra med denna kosthållning men jag undrar vilka långsiktiga konsekvenser en sådan fettrik kost har...

Slut på ursäkter!

Nu är jag så trött på alla mina ursäkter för att inte träna regelbundet. Jag jobbar på ett träningscenter och borde rimligtvis ha alla förutsättningar i världen för att kunna träna. Jag älskar egentligen träning men av någon anledning blir det inte så ofta som jag skulle vilja... hmmm.

Sist jag skrev och planerade att ta tag i träningen var det december månad... hmmm. Vad hände? Nada. Januari och februari åkte jag på den ena influensan efter den andra och kunde inte träna alls. Mars var jag lat och nu är det snart april månad!! Jesus.

Idag tog jag tjuren vid hornen och bokade in en PT timma nästa måndag 4 april. Därefter har vi bestämt att köra tillsammans en gång i veckan. Det är precis vad jag behöver för att inte skippa träningen. En avtalad tid och någon som väntar på mig.

Att träna kvällstid är kört eftersom jag då har Lukas, så nu har jag bestämt mig för att schemalägga träningen dagtid när jag ändå är på jobbet.

Denna gången kommer det fungera för att jag...

- har en bokad PT tid 1 gång/veckan
- schemalagt 2 egna träningspass i veckan dagtid i kalendern.

Det blir 3 träningspass i veckan vilket är en nivå som är lagom just nu.

tisdag 29 mars 2011

Matrevolutionen - Ät dig frisk med riktig mat

Precis som de flesta i min bransch är jag så klart intresserad av kost. Det kryllar av teorier för viktnedgång som LCHF, Atkins, Isodieten, Southbeach-metoden, Viktväktarna, Stenålderskost, GI etc ... Själv tänker jag "kalorin in - kalori ut" som en grundsten för mitt levnadssätt. Antingen får jag äta mindre eller öka träningsmängden.Dock vill jag lära mig mera och läser just nu boken "Matrevolutionen" skriven av kostdoktorn Andreas Eenfeldt. I boken berättar han varför vi blir sjuka av fettsnål och kolhydratladdad mat. Gårdagens lightprodukter och snabbmat smakar sämre, är fyllda av tillsatser och är dåliga för vikt och hälsa. Eenfeldts uppmanar till att det är hög tid för riktig mat igen! Vägra dålig och näringsfattig mat. Bred smör på mackan och häll tjockmjölk i glaset. Smörstek kött och fisk. Dränk grönsakerna i fin olivolja. I boken samlar Andreas Eenfeldt sina erfarenheter och presenterar aktuell forskning kring mat och hälsa.

Jag ska aldrig...

Barn är så oerhört förnuftiga. Idag frågade Lukas mig varför ordet "aldrig" finns. Han menade på att man inte kan säga "aldrig" eftersom man faktiskt inte vet om man kommer ändra sig framöver.

Så sant, så sant.

Däremot kan man ju använda ordet på fler sätt...tex "Det har aldrig hänt" men det är en annan historia och blev för komplicerat att förklara för en sexåring.


Bild av Hampus Karlsson

Det här är inte ditt problem, det är vårt problem.

Vi går vidare i relationsakuten :-)

Regel 5. Lös de problem som går att lösa


1. Inled diskussion i en trevlig ton.
Det behöver nödvändigtvis inte vara diplomatiskt. Ett sunt förhållande tål att man går rakt på sak. Formulera dig i "jag"-form istället för "du"-form. Om din partner har en benägenhet att gå till attack, är det bästa rådet jag kan ge att du ser till att hon/han känner sig förstådd, respekterad och älskad.

2. Var öppen för din partners fredstrevare och lär dig att själv sträcka ut handen
Det första man får lära sig när man tar körkort är att hitta bromsen, och det är lika viktigt att bromsa i en relation. När diskussionen far iväg i en galen riktning, eller när det bara går runt i en cirkel, gäller det att sätta stopp. Bromspedalerna är dessa fredstravare.

3. Lugna ner dig själv och varandra.
Om man känner sig arg eller sårad kan det vara svårt att känna sig motiverad för denna övningen. När din hjärtfrekvens överskrider 100 slag i minuten blir det nästan omöjligt att ta in vad din partner säger, hur du än anstränger dig. Ta en tjugo minuter innan ni fortsätter.

4. Kompromissa
Det är omöjligt att lösa konflikter om man inte är beredd att kompromissa. En nära och kärleksfull relation kan aldrig fungera om den en partnern hela tiden vill ha sin vilja fram. Hörnstenen är att lyssna på varandra och dela på beslutsfattandet. Du behöver nödvändigtvis inte hålla med om allt, men ta din partners uppfattning på allvar.

5. Ha överseende med varandras svagheter och brister
Det här förhållningssätter kräver ingen större träning. Det borde vara självklart att man behandlar sin partner med samma respekt som vänner och kollegor. Om en gäst glömmer sitt paraply skulle vi aldrig drömma om att kläcka ur oss " Åh vad trött jag blir, att du aldrig kan hålla i ordning på dina grejer".


måndag 28 mars 2011

Katastrofen i Japan.

Kastrofen i Japan är ofattbar. Här är två filmer på hur tsunamin rullade in efter jordbävningen för några veckor sedan.

Det är svårt att förstå. Sitter här i min varma mysiga lägenhet och kan inte riktigt närma mig det som sker. Fruktansvärt tragiskt men kan inte låta bli att titta på dessa hemska filmer.Javisst, raring!

... måndagkväll och här får du nästa råd för en lycklig relation.

Regel 4. Fatta besluten i samråd med din partner.

En känslomässigt intelligent man gör medvetna val. När han tittar på fotboll och hon vill prata, stänger han av tvn för att kunna lyssna uppmärksamt. Han väljer relationen framför sig själv. Man är naturligtvis två om att bygga upp en relation, så det handlar inte om att brännmärka männen. Det är naturligtvis lika viktigt att kvinnan behandlar sina män med respekt.

Man måste dela på förarplatsen för att få relationen att blomstra. Att man är beredd att lyssna till sin partners uppfattning betyder inte att man aldrig skulle kunna bli irriterade på varandra.


söndag 27 mars 2011

Begär.

Har varit på utbildning och tagit del av de senaste rönen inom träning och graviditet. Jag får en hel frågor på gymet och känner att svaret ofta blir "Träning är bra för dig under graviditeten, men som alltid är det individuellt. Känn efter hur du mår". Hmmm. Lätt flummigt eller hur? Men nu har jag mer kött på benen om vad som verkligen gäller med träning och gravidet. Vilka övningar som är speciellt bra och vilka man bör undvika. Det var en bra och intressant utbildning!

Efteråt drabbades jag av sjuk craving på (begär efter speciell mat) ... hör på denna sjuka matkombinationen. Nej här är det nog inga smaker som gifter sig med varandra.

... jordgubbar (känns fräscht), tunnbröd (fortfarande OK) och ... inlagd strömming (här tappar jag det. I know) Inte nog med det.. jag var dessutom sugen på morotskaka så jag var tvungen att baka. Nu är den i ugnen och väntar på att bli uppäten :-)och för dig som undrar... Nej. Jag är inte gravid ;-)

lördag 26 mars 2011

Hur har ni det med romantiken?

Regel nr 3. Sök er till varandra

Kärleken får nytt liv varje gång du låter din partner känna sig värdefull och uppskattad mitt i de vardagliga bestyren. Att man väljer att söka sig till varandra istället för bort från varandra. Att söka sig till varndra är grunden för all känslomässig kontakt, för romantik, för passion och ett bra sexliv.

Personer som har för vana att söka sig till varandra snarare än att vända sig bort från varandra sätter in pengar på banken. De bygger upp emotionella trygghetsfonder som kan fungera som stötdämpare när tiderna blir svåra. Tack vare att de skaffat sig ett sparkapital av ömsesidig välvilja och respekt, har de lättare att överse med varandras dåliga sidor i en konfliktsituation.

Tänk på att din hjälpsamhet i vardagen betyder oerhört mycket mer för styrkan i ert förhållande än en romantisk semesterresa till Bahamas. Sitt gärna ner en stund tillsammans på kvällen och diskutera hur dagen varit.

Turas om. Låt båda få prata och ventilera sin dag.

Kom inte genast med goda råd. Uppgiften är inte att lösa varandras problem utan att vara ett stöd.

Visa ett genuint intresse. Koncentrera dig på vad din partner säger. Ställ frågor.

Visa ditt deltagande. Låt din partner känna att du verkligen bryr dig.

Ta din partners parti. När din partner vänder sig till dig för känslomässig stöttning (snarare än goda råd) är det inte din uppgift att fälla moraliska omdömen eller tala om för din partner vad hon borde göra.

Låt din partner känna att det är "vi mot dom andra". Visa att din partner kan lita på ditt stöd, att det är ni två tillsammans.

Visa ömhet. Håll om din partner

Bekräfta din partners känslor. Visa att du förstår varför din partner känner som hon/han gör.

När ert förhållande genomsyras av en mer positiv atmosfär, blir det svårare att knuffa det ur kurs.

Jag tycker särskilt mycket om...

Då var det dags att fördjupa oss i nästa regel för en lycklig relation...

Regel nr 2. Att stärka de ömma känslorna och den ömsesidiga respekten.

Ömsinthet och respekt är två av de allra viktigaste inslagen i ett livslångt och berikande kärleksförhållande. Även lyckliga par kan emellanåt drivas till vansinne, men kvar finns ändå alltid övertygelsen att personen de lever med är värd deras aktning och respekt. Har den grundstenen gått förlorad, är det omöjligt att lappa ihop förhållandet.

Genom att medvetet påminna dig själv om den andra partens många positiva sidor, kan du effektivt motverka att en lycklig relation hamnar i utförsbacken. Den ömsesidiga respekten och uppskattningen fungerar som ett motgift. Den positiva grundstämningen gör att ni kan vara oense utan att känna fientlighet. När du och din partner öppet berättar för varandra om allt ni sätter värde på hos varandra, stärks banden mellan er på ett avgörande sätt.

J. Gottham visar en sjuveckors kurs i uppskattning och respekt där övningens syfte är att grundlägga vanan att tänka positivt om din partner. Här nedan är exempel på hur en vecka kan se ut i programmet. Hela programmet hittar du i boken.

Vecka 1.

Måndag
Tanke: Jag är uppriktigt fäst vid min partner
Uppgift: Skriv ned en egenskap hos din partner som du tycker särskilt mycket om

Tisdag
Tanke: Vi har haft många fina stunder tillsammans
Uppgift: Välj ut ett sådant fint minne och skriv en mening om den.

Onsdag
Tanke: Jag känner mig attraherad av min partner
Uppgift: Tänk på något i hans/hennes utseende som du särskilt uppskattar

Torsdag
Tanke: Min partner har speciella egenskapar som jag känner mig stolt över.
Uppgift: Skriv ned en av de egenskaper som du känner dig stolt över.

Fredag
Tanke: Att komma hem är att komma hem till en plats där jag blir lugn och kan slappna av
Uppgift: Tänk på ett tillfälle när din partner hjälpt dig att lossa på spänningarna och slappna av.

Lördag
Tanke: Min partner är min bästa vän
Uppgift: Vilka hemligheter om dig känner din partner till?

Söndag
Tanke: Vi har samma mål i livet
Uppgift: Skriv ned ett sådant mål

Visst kan det tänkas vara löjligt men forskningen visar en god effekt av att systematiskt upprepa positiva tankar. Med sjuveckorsprogrammet lär du se din partner och relation i ett betydligt ljusare perspektiv.


Let the sun shine!

Vaknar till en härlig lördagmorgon, solen strömmar in genom mina sovrumsfönster. Lägenheten ligger högst upp och ger ett fantastisk ljusinsläpp. Ljuset är verkligen helande.

fredag 25 mars 2011

Om du kliar mig på ryggen så...

Visst är det intressant med relationer? Alla vill vi leva i ett lyckligt och harmoniskt förhållande.

Par som är lyckliga tillsammans är inte smartare, rikare eller psykologiskt mer insiktsfulla än andra. Men i sitt dagliga liv har de funnit en hållning till varandra som gör att de inte låter negativa tankar och känslor (finns i alla relationer) ta överhanden över relationens positiva sidor. De lever i ett sk känslomässigt intelligent förhållande.

Vissa forskare menar att det som kännetecknar en harmonisk relation är att båda parter har för vana att reagera positivt på kärleksfulla inviter från motparten. Med andra ord, ett vänligt leende ger ett vänligt leende tillbaka, en kyss besvaras med en kyss. När den ena ger ett handtag med en trist syssla, är den andre inte sen att göra en gentjänst. Relationen präglas av en oskriven överenskommelse.

Professor J. Gottman menar däremot att det är just olyckliga relationer som präglas av denna tendens att betala igen med samma mynt. Man gör saker och ting utan att begära något i gengäld, helt enkelt därför att man älskar sin partner och månar om förhållandet.

Lyckliga relationer grundar sig på en djup och nära vänskap. Man hyser en ömsesidig respekt och förstår att ta till vara på de gemensamma stunderna. Nyckeln till ett harmoniskt förhållande är inte hur man handskas med de konflikter som uppstår utan hur man uppträder mot varandra när man inte grälar.

J. Gottham beskriver 7 gyllene regler för ett lyckligt äktenskap eller relation. Här delar jag med mig av första tipset.

1. Förfina era kärlekskartor.

Känslomässigt intelligenta par är väl förtrogna med varandras tillvaro. Han kallar det för att äga en rik och detaljerad kärlekskarta ( där man lagrar viktig information om sin partners verklighet)

Till exempel när hon beställer sallad på restaurangen vet hon att han alltid vill ha sin dressing vid sidan om. Han är införstådd med att hon gärna vill ta ett varmt bad de kvällar hon jobbat över sent. De är förtrogna med varandras farhågor, förhoppningar och mål i livet.

Att bli förälder och få barn sätter många relationer i gungning. Hela 67 procent uppgav att relationen dalat med det första barnets ankomst. Men de återstående 33 procenten upplevde inte alls någon sådan nedgång, utan snarare att relationen stärkts. Vad var det som skiljde dessa grupper? De par som upplevde att relationen blivit bättre hade redan från början haft tillgång till detaljerade kärlekskartor. Kartorna fungerade som ett skydd för deras relation under den dramatiska omställningsperiod som föräldraskapet innebar. Båda parter hade redan för vana att vara lyhörda för varandras önskemål och lyssna av varandras reaktioner. De använder sina kärlekskartor inte endast för att fördjupa sin ömsesidiga förståelse utan också för att uttrycka sin kärlek och respekt för varandra.

Man kan knappast skänka sin partner någon gåva mer dyrbar än lyckan att känna sig verkligen förstådd.Ju bättre man lär känna varandra, desto större förutsättningar har
man att bevara den förtroliga gemenskapen genom livets stormar.

Rullgardin ned.

Nästa helg tar jag in på Stenungsbaden Yacht Club. Att åka på SPA är ett utmärkt sätt att ladda batterierna. Tänk att bara strosa omkring i morgonrock och inte ha några måsten eller tider att passa. Bara softa, bubbla i jacuzzin, bada bastu, dricka och äta gott... ja du hör ju själv, vem längtar inte efter det?

Helgen har börjat.

Jag kommer ta ut föräldraledigt en del fredagar framöver och idag hämtade jag Lukas kl 13:30 från skolan. Lukas fick välja middag så vi köpte med oss kebab hem. Softade och tittade på Harry Potter. Känns helt sjukt att se en film kl 15 på dagen, men gud vad skönt att sitta tillsammans och mysa framför tvn en stund.

Veckan har minst sagt varit fullbokad. Medarbetar- och lönesamtal har tagit en stor del av arbetsdagen vilket har gjort att jag slarvat med lunchen som varit allt ifrån obefintlig till 15 min snabbt intag av mat. Jag vill helst inte skippa lunchen och framöver har jag bokat i 1 tim lunch i kalendern varje dag. Bra Jessica! Det gäller att leva som man lär.

Inte nog med det så har jag åkt på en förbaskad uvi (urinvägsinfektion) och äter nu antibiotika. Suck. Stack till Skatås igår på kvällen för en skön uppfriskande promenad och det var precis vad jag behövde för att inte skjuta mig själv i huvudet. Men... jämförelsevis med det som händer i Japan så känns mina egna problem ganska futtiga. Nästa helg är det jag som ligger och bubblar i jacuzzin på Stenungsbaden SPA. Peace!
tisdag 22 mars 2011

Stunder som den här.

Alla har vi har en början och ett slut. Mellan dessa finns vårt liv som består av stunder mer eller mindre som just den här stunden. Stunder där vi jagar lycka, stunder där vi slösurfar på nätet och stunder där vi verkligen känner att vi lever.

Vi har tid att disponera och val att göra. Det kan vara intressant att se vad som händer när man stannar upp flödet av upplevelser ...

Prova själv här

Första gången jag gjorde testet failade jag direkt. Rörde musen. Det tog mig fyra försök innan jag kunde fokusera 2 minuter på att inte göra någonting. Det kändes som en evighet. Två ynka minuter. Jag behöver definitivt öva upp min mindfulness.

Jag behöver lära mig att iaktta. Livet, flödet av tankar och upplevelser finns där av sig själv utan att jag behöver försöka få de att ske. Mindfulness handlar om mitt förhållningsätt till det jag gör. Det handlar om att låta livet vara precis som det är.

För mig är det svårt att göra just ingenting med tanke på det aktiva liv jag lever. Men tid för mindfulness skapar klarhet och närvaro i livet. Att bli medveten om mina behov och vilka val jag gör i livet.

Spricker av stolthet.

Bara så du vet kommer jag nu att skryta om sonen... och jag är så himla glad och stolt mamma.

Lukas berättade idag att de hade haft innebandy på gympan i skolan och de hade blivit indelade i 2 lag, det vita och gula laget. Lukas tillhörde det gula laget och tydligen hade de varit överlägsna och vunnit stort över det vita laget. Lagspelarna i det vinnande laget hade retat det vita laget med " Vita laget suger! Gula laget äger!" but not my son :-)

Han berättade att han inte varit med och retat. Jag frågade vad han gjorde då och han svarade - Jag sade bara ... "Bra kämpat!"

I det läget dör man som mamma. Jag blir så himla glad att han lärt sig att agera sjysst som vinnare och vara en sjysst kompis. You bet - I am proud!Jag är övertygad att det säkert funnits eller kommer finnas tillfällen då min son inte kommer agera sjysst men idag väljer jag att fokusera på det positiva.

måndag 21 mars 2011

Grateful

Varje kväll skriver jag några rader om tacksamhet. Ikväll känner jag mig extra tacksam ...

... för min underbara son

... för det arbete som betalar mina räkningarna och när min själ

... för krispiga blad och vårens blommor som slår ut

... för stunder av skönhet och sanning

... för vänner som gör livet ljusare och mig till en bättre människa

... för Filip som vårdar mitt hjärta och skänker mig så mycket glädje.

... för överraskningar och en ny början

... för utmaningar, och en styrka att klara mig igenom dem

... för tillväxt och förändring

... för dagdrömmar och minnen


Var rädd om dina nära och kära.

Jag har precis sett klart filmen "Hämnden" och sitter med en stor klump i magen. Det är en berättelse om hämnd, rättvisa, kärlek och människans godhet.Känner mig ledsen och oerhört tacksam på en och samma gång. I rummet bredvid ligger Lukas och snusar. Jösses vad jag älskar honom. Filmen lämnar knappast någon oberörd och är en av de mest omtumlade filmer jag sett. Den påminner smärtsamt hur skört och föränderligt livet är.

Jag har därmed bara en sak att säga... Var rädd om dina nära och kära. I slutändan är det dem som betyder mest.

söndag 20 mars 2011

Arachnophobia

Har njutit av en underbar helg... precis som helger ska avnjutas! God mat och dryck i goda vänners lag. Igår firade vi in våren med champagne och sedan middag på Tempel i Linné. Idag blev det brunch på SoHo, bowling och avslutar nu söndagskvällen med filmen "Hämnden". Filmen har fått allra högsta betyg av filmrecensenter så det ska bli intressant att se den.

Satt och googlade lite på Youtube och råkade kika på denna video. Det här monstret käkar en mus! Inte undra på att vissa lider av fobi för spindlar.

lördag 19 mars 2011

Nu flyttar Biggest Loser ut.

Japp, då har jag fått återhämtningen som jag behövde. Lördagen inleddes med sovmorgon och senare frukost och en kopp kaffe i vårsolen. Jag älskar solen. Allt känns lite enklare, lite trevligare och lite roligare. Jag + Solen = SANT FOREVER :-)

Har stört mig på grannen ovanför. Big time. Låter som typ hela gänget i Biggest Loser bor ovanpå. Men idag är jag glad för jag fick reda på att de ska flytta. Skönt.

Nu snabb dusch, sedan vidare på nya äventyr.

fredag 18 mars 2011

Thank's god for barnfri helg.

Idag har jag varit hemma med Lukas då hans skola var stängd pga studiedag. Olle, en klasskamrat kom över och förgyllde vår tillvaro några timmar. Så här kan det gå när två busfrön hittar på hyss tillsammans. Lukas ropade på mig från toaletten och där satt de och hade rullat upp HELA toalettrullen (den var helt ny)...

Det suger att vara separerad och inte få vara tillsammans hela tiden. Men just nu i skrivande stund välkomnar jag sovmorgon, egen tid, njuta av mitt morgonkaffe i lugn och ro, strunta i att laga mat och äta youghurt och flingor hela dagen om jag så vill. Thank's god for barnfri helg.

I samma stund som jag skriver orden drabbas jag av lite dåligt samvete och tänker "Vilken hemsk mamma jag måste vara som vill vara själv en stund".. men det är precis vad jag behöver just nu.

Låtarna som inte gick till final.

Tänker på Melodifestivalen och det verkar som alla i min omgivning verkar tycka att det var urkassa bidrag. Jag har missat alla deltävlingarna i år (medvetet) så det här är kanske en dum fråga:

Men hur sjutton lät låtarna som INTE gick till final?

onsdag 16 mars 2011

Om jag vore homo...

Tittade på gårdagens avsnitt av kulturprogrammet Kobra som handlade om homofobi. Samtidigt som allt fler länder antar en öppnare attityd, så är homosexualitet mer provocerande än någonsin i andra delar av världen. Nyligen mördades en gayaktivist i Uganda efter att ha hängts ut i en tidning. Sorgligt.

Programmet fick mig att tänka på den låten "Bögarnas fel" med Grotesko. Sjukt rolig om man bortser från det faktum att det faktiskt finns homofober.... och som motpol låten "Om jag vore homo"

tisdag 15 mars 2011

Creeps will always find a way.

Gulp. Häromdagen fick jag se otrohetssajten Victoria Milan som nu har inlett en reklamoffensiv i Sverige. Reklam som uppmanar mig att göra mitt liv mer spännande genom att ha en diskret liten affär.

Viktoria Milan är en sajt för gifta och sambos där de ”100 procent anonymt & konfidentiellt” kan skaffa älskare/älskarinnor.

När det gäller reklamen (både utomhusenheter, hemsidan och filmen) är det väldigt svårt att ta det på allvar. Det känns så oproffsigt att man tror att de skämtar. Tur är väl det eftersom det faktiskt hindrar mig från att bli riktigt j-la upprörd.

Vart är världen på väg? Vad hände med etik och moral? Rätt och fel?

Vad kommer next? .... Söker du spänning och njutning i vardagen? Våldta någon!"

Jag har bara ett ord för hela grejen. Tragiskt.

måndag 14 mars 2011

Sicilien - check!

Bokade weekendresa 14-17 april till Sicilien idag. Härligt ! Något att se fram emot... Dessutom lovar väderprognosen runt 20 graders värme. Perfekt.

söndag 13 mars 2011

Trapani Sicilien

Kikar på en weekendresa under april månad och är lite sugen på Trapani, Sicilien.

There is a new sheriff in town - and his name is Rango!

Lördagen var härlig! Först var jag och Lukas på bio och tittade på Rango. Filmen handlar om en kameleont som har en dragning till det teatraliska och som inte kan motstå frestelsen att presentera sig som revolvermannen Rango.

Gore Verbinski, känd för ”Pirates of the Caribbean”-filmerna, har tömt en låda festliga animerade djur i en ökenstad. Det flaxas och skriks och galopperas hit och dit, och allt, från spagettivästern till ”Chinatown”, parodieras, men resultatet känns bara som en lång pausunderhållning i väntan på en berättelse som aldrig kommer i gång.

Filmen är häftig på så sätt att det bjuds på en fantastisk datoranimationscirkus, men om det är bra barnfilm? Tveksamt i mina ögon.Senare på kvällen bjöd vi hem Lukas kompis Erik på taco och pajkväll - trevligt!

Business Stipped Bare

Jag har alltid gillat böcker men tycker att de tar en sådan förskräcklig plats. Jag tycker inte att det är så snyggt att ha bokhyllor i vardagsrummet men hade älskat att ha ett bibliotek med meterlånga hyllor med böcker. Just nu löser jag problemet genom att lyssna på ljudböcker, ett perfekt sätt att ta del av böckernas härliga värld men utan att behöva förvara dem ;-)

Jag lyssnar nästan varje kväll innan jag somnar och på detta sättet hinner jag "läsa" en hel del böcker i månaden. Just nu lyssnar jag på Business Stripped Bare skriven av Richard Branson. Hans företag Virgin innehar rekordet som snabbaste företaget i historien att omsätta över en miljard dollar (snabbare än Microsoft, Google och Amazon) I boken delar han med sig av sina erfarenheter om hur han ser på företagande. Superintressant bok!


tisdag 8 mars 2011

Fetaostbiffar med buljongkokta rotfrukter

Tisdagen bara rusade iväg. Var hos min frisör imorse och klippte och slingade håret. Så skönt, inte en dag för tidigt! Jobbdagen försvann i ett kick - en mysig dag då vi bjöd våra medlemmar på semlor. Hämtade Lukas kl 17:00 på skolan och gick hem och lagade mat tillsammans. Middagen idag bestod av färsbiffar med fetaost, tsaziki och buljongkokta rotfrukter. Superenkelt att tillaga och passar både vuxna och barn i smaken :-)

Fetaostbiffar med buljongkokta rotfrukter

400 g nötfärs
75 g fetaost
1 tsk oregano
salt, peppar
4 potatisar
2 palsternackor
2 morötter
1 bit kålrot
2 skivade rödlökar
1 msk olja
körsbärstomater

Gör så här:

1. Blanda färs, smulad fetaost, oregano, salt och peppar. Forma till biffar.
2. Grilla i het grillpanna några min på varje sida.
3. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Fräs med rödlöken i oljan.
4. Lägg ner vitlök och häll över buljong. Låt puttra i 15 min.
5. Smaksätt med kryddgrönt, salt och peppar.
6. Garnera med körsbärstomater.

måndag 7 mars 2011

Loving food.

Jag ÄLSKAR mat. Jag gillar det mesta men föredrar grönsaker, frukt och bönor framför fettrik kost. LCHF kost hade inte funkat särskilt bra för mig. Skippar gärna chips och pizza men är en sucker för kakor, bakverk och bröd.

Här är dagens middag ... mums! Till Lukas tallrik byter jag ut bönorna till pasta för att öka på kolhydratintaget.En tallrik bestående av kycklingfilé, ruccolasallad, tomater, gurka,
gröna bönor, blandade bönsorter (kidney- & vita bönor), avocado och keso.

Metallica / The big 4

Tjohoo! Jag har idag lyckats få biljetter till Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax. Mitt i den svenska högsommaren intar fyra legendariska band scenen! Det kommer rocka grymt :-)

söndag 6 mars 2011

Making memories of us.

Söndagsmys.

Jag tittar i stort sett aldrig på TV men söndagkvällen brukar jag softa och titta på Solsidan och Wallander... Jag gillar parodin på lyckojakten, hetsen och att få ihop vardagens pussel.

Söndagsmys med selleri, morötter, blomkål och dipp... Mums!

Bönor & Bagel

Vilken underbar helg! Äntligen kom vårsolen och värmde oss :-) Helgen har bla innehållt biofilmen Black Swan, Bee Bar, vårröjning i trädgården, soptippen, fika i trädgården, ICA Maxi, gott vin, fisksoppa, bubbel, träffat Filips föräldrar.. Söndagen har varit låång och avslutade nu med en härlig promenad på 3 timmar runt Linné och Slottskogen med Viktoria. Efteråt fikade vi på Bönor & Bagels uteservering och njöt av vädret och deras goda gulaschsoppa. Nu blir det ett varmt skönt bad innan söndagsfilmen Wallander.

torsdag 3 mars 2011

Multitasking is da new shit!

Hemma med Lukas idag och vabbar. Idag var ingen bra dag att vara hemma på då vi hade kick off med jobbet, men sjukdom kan man ju inte styra över. Jag passar på att ta vara på dagen och göra något bra av den ändå.. Multitasking is da new shit!

Bakat bröd (under tiden som brödet står i ugnen 1 1/2 timme) hinner jag jobba lite och planera inför kommande kvartal. Lukas ligger i soffan bredvid och vilar.

Gör smaskiga våfflor till Lukas (under tiden drar jag igång en tvättmaskin)

Lagar lunch (under tiden kotletterna är i ugnen, startas dammsugaren.)

Diskar (jobbsamtal - planerar ett större inköp till centret)

Tar ut tvätten och lägger in en ny (jobbsamtal - planerar utbildning & resa till Stockholm nästa vecka)

Mailar en offert (säger till Lukas att ta upp vindruvorna han tappat på golvet)

Softar och kollar på film med Lukas (myser & gosar)


Klockan är bara lunch. Jag har säkerligen gjort en mängd saker under tiden utan att ens tänka på det. Undra hur många saker man gör under en dag egentligen? Någon gång ska jag ta mig tid och vara närvarande och skriva ned varenda lite sak jag gjort. Förmodligen är det så här jag lever vardagen. Väldigt sällan som jag bara gör en sak i taget. Effektivitet it is.


THIS is why I love travelling!

Jag älskar att resa. Upptäcka nya platser, lära känna nya människor och deras kultur. Det som vi västerlänningar anser vara helt galet är fullständigt normalt för vissa andra.


Åka tåg i Indien
Tåg åker genom Thai marketVett och etikett i trafiken

Bada i vågbassäng verkar vara populärt i Japan!

Jag slutar aldrig förvånas över de fantastiska japanerna. Säkerhet verkar inte vara högsta prio i allafall. Omöjligt att upptäcka om någon drunknar..

onsdag 2 mars 2011

Spiksko i pannan på Ingrid.

Nej nu har jag fått nog. Kollar på Sveriges Mästerkock men blir så himla irriterad på Ingrid. ( Ja, du förstår HUR irriterad jag är då jag tar en paus i mitt tittande för att göra ett blogginlägg.. Me sicko? Inte alls..)

Här kommer en uppmaning till dig Ingrid. Sluta prata ner dig själv! Finns det något som gör mig rejält upprörd, så är det människor som inte inser sin egen storhet. Come On Ingrid... Believe in yourself! Här behövs en rejäl dos av både självkänsla och självförtroende!Nu ska jag titta klart på programmet och se vem som åker ut. Spänningen är olidlig.
och för att hjälpa Ingrid lite på traven rekommenderar jag Mia Törnbloms bok Självkänsla nu!

No one like you...

Visst är det härligt med kärlek?

Gör din partner glad genom att...

Lyssna utan att avbryta
Berätta varför du älskar din partner
Tacka för något vardagligt din partner har gjort
Tappa upp ett härligt bad
Köp en tidning och säg åt din partner att koppla av med den en stund
Låt din partner göra en uppgift på sitt sätt
Lägg en överraskning på kudden
Ge en nack-, fot- eller helkroppsmassage
Skriv ett kärleksbrev
Lägg ett litet gelehjärta på ett oväntat ställe
Boka in en vinprovning eller något annan intressant upplevelse
Föreslå att du gör en av din partners uppgifter
Ordna barnvakt och bjud på middag
Påminn om varför du blev förälskad i din partner
Hångla länge
Be din partner om hjälp
Skicka blommor med bud till din partners jobb
Håll om
Ge bort en sovmorgon
Berätta vad din partner borde vara stolt över hos sig själv
Ge frukost på sängen
Ordna en picknick
Berätta om varför din partner gör dig glad
Köp en bok som handlar om din partners hobby
Gör ordning gott, varmt kaffe i en termosmugg som du ger din partner precis innan hon/han ska till jobbet
Fråga hur din partner har haft det under dagen och lyssna utan att berätta om din egen dag.
Ge din partner en ledig kväll med sina vänner
Hyr en bra film
Servera en kopp kaffe eller en god dryck när din partner sitter framför tv:n/datorn
Göm en liten present i tandborstglasettisdag 1 mars 2011

Förkylning, del etthundrafemtio (eller något)

Hur länge är det OK att vara sjuk egentligen? Börjar tröttna rejält på detta nu. OK, inte så att jag är döende men tillräckligt för att jag inte kan träna. Jag flåsar som en tung björn när jag går i trappor och uppförsbackar. Influensan - du kan dra något gammalt över dig! ... och det kan alla räkningar som precis blivit betalda också göra. Finns det något tråkigare?

Jo, man kan ju alltid välja glädje. Jag är GLAD över att betala en hutlös summa i hyra eftersom det innebär att jag har tak över huvudet. Jag är TACKSAM för att betala mitt matkonto eftersom det innebär att jag är mätt. HA! HA! Happy Helmet får stanna kvar ett tag till. Kan behövas just nu.

Learn something every day