söndag 11 december 2011

Lovely sunday x 3

Vilken fantastisk söndag!

Nr 1... jag vaknade upp i en skön säng på Sankt Jörgen Park Resort och njöt av en god hotellfrukost ( jag är en sucker för hotellfrukostar) och sedan relaxade vi i spaavdelningen innan det var dags att checka ut.

Nr 2... Egentligen borde jag inte erkänna det här.. men idag var första gången som jag provade 1 tim cykelklass på 17 år i träningsbranschen. Hade egentligen tänkt styrketräna med Cie "lurade" med mig in i salen. Jösses vad kul! Har nog aldrig svettas så mycket till någon träningsform tidigare! Jag trodde inte att cykel var min grej men it is! Jag älskar det! Perfekt att helt kunna gå in i sig själv, ge max och bara följa med till musiken. Så om du någonsin funderar på att prova någon ny träningsform ... eller tänker som jag att "det är inte min grej" - gå utanför din trygghetszon & våga prova något nytt!

Nr 3... nu ska jag snart avnjuta världens godaste fisksoppa ( den är fantastiskt god, receptet hittar du nedan så att du också kan prova :-)

Filips fisksoppa

1 paket torsk
2 laxfilébitar
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2-3 hg räkor
1 paket saffran 0.5 g
fisk- eller grönsaksbuljong
vitt vin / matlagningsvin
1 morot
1 lök
1 röd chili
1 st vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 tsk röd currypasta
timjan
salt
peppar
ev maizena redning om du vill ha den lite krämigare


Gör så här:

Fond

1.Grovhacka lök, morot, urkärnad chili, vitlök och fräs sedan med räkskal (spara räkorna ) i smör eller olja
2. Ta 2 buljongtärningar och en skvätt tomatpuré och koka upp allt tillsammans med 4-5 dl vatten. Låt koka ganska länge, ca 20-30 min.

1. Tina fisken och skär i kuber
2. Sila bort alla skal och grönsaker och koka upp fonden igen.
3. Tillsätt 2 dl vin, grädde, creme fraiche och saffran.

4. Krydda med salt, svartpeppar, timjan och lite röd currypasta. Smaka av och tillsätt mer vin eller saffran efter smak.
5. Låt det koka i ca 10-15 min för att få den lite krämigare.
6. Lägg i fisken och låte den småkoka tills den är färdig
7. Lägg i räkorna precis innan servering.



Servera med ett gott bröd och ett glas kylt vitt vin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att kommentera. Det uppskattar jag!