måndag 3 oktober 2011

Inget mer babbel!

Jag har haft en tänkvärd diskussion med sonen ikväll. Han var inte helt nöjd, då han tyckte att jag sitter alldeles för mycket framför datorn kvällstid. Jag förklarade att jag jobbade hemifrån och att det var några saker jag behövde få klart.

Han gick och lade sig och efter en stund ropar han från sitt rum "Men pappa sitter aldrig framför datorn hemma. Han jobbar på jobbet!" Du sitter framför datorn bara för att du babblar på jobbet istället för att göra det du ska" Eller är det för att pappa är kille och de är bättre på att jobba än tjejer?

Jag tänkte först gå in i en diskussion om jämlikhet eller att jag skulle svara "att jag måste jobba hemifrån för att få saker och ting klart och att pappa kanske inte har lika mycket att göra som mamma"

Ha! Vem tror jag att jag lurar egentligen? Jag är övertygad om att hans pappa har minst lika mycket på jobbet men att han VÄLJER att vara ledig när han kommer hem.

Jag hittar på jättemycket saker tillsammans med min son men jag vill ändå bli bättre på att vara en mer närvarande förälder. Så från och med nu ska jag vara ledig när jag inte jobbar. Och sluta babbla på jobbet så jag hinner göra det jag ska ;-)

1 kommentar:

Tack för att du tar dig tid att kommentera. Det uppskattar jag!