lördag 1 oktober 2011

Reconnect with yourself.

1:a oktober och 20 grader ute :-) Har njutit av solen och en kopp kaffe i Filips trädgård. På eftermiddagen blev det kanelbullebak. Mums.

Ibland hamnar vi i fällan av låg energi. När jag känner mig lite nere är det det stor risk att jag spelar en repad skiva ( dvs hamna i gamla mönster ) Att peppa sig själv med energi som "You can do it" funkar sällan på lång sikt. Jag är medveten om att jag själv måste ta ansvar för att fylla på min energi.

Det handlar om våra tankar. Hur vi ser och upplever vår situation. Att umgås med människor som du verkligen tycker om och ger dig energi är ett sätt. Att vara sann och lyssna inåt - göra det du tycker om är ett annat sätt.

Här får du några tips på hur du kan reconnecta med dig själv och få mer energi i vardagen.

1) Ta ledigt från dig själv och dina invanda mönster. Besök något ställe du inte tidigare varit på och gör något annorlunda. Något du aldrig tidigare provat, gå utanför din trygghetszon.

2) När du känner dig inspirerad, sluta inte. Agera på din inspiration. Detta är bästa tillfället för att vara i flow och att komma i kontakt.

3) Hitta ett inspirerande ordspråk. Gör det till ditt personliga mantra. Jag har ett på min dator och läser det varje dag :-)

4) Låt dig slukas av musik som du älskar. Lyssna på musiken och låt energin komma. När du inte längre känner dig upplyft av musiken är det dags att byta. Musik är ett grymt sätt att ändra sitt känslotillstånd.

5) Ta hand om dig själv och gör det som du länge skjutit upp. Avsätt en heldag. Att ge sig själv egen tid är viktigt för energibalansen. Ju mer balans du har i ditt liv - desto enklare är det att röra sig framåt och utvecklas.

6) Gör dig av med dina förväntningar och ha roligt! Var i nuet. Förväntningar är tunga, de tynger din energinivå. Gör något bara för att njuta av stunden och ha kul!

7) Filtrera bort onödiga saker. Filtrera bort alla dåliga nyheter. Detta ger dig ingen ny energi utan är bara deprimerande.

8) Ät hälsosamt och rör på dig. Kropp och själ hör ihop. Jag prioriterar inte alltid träningen men varje gång jag aktiverar mig är det lika härligt! Detta är bästa sättet att energiboosta dig själv!

9) Vakna tidigt efter en skön natts sömn. Att lägga dig i tid, höjer din energinivå.

10) Umgås med vänner som ger dig energi! Människor som är passionerade och positiva!

11) Skriv ett brev med allt som oroar och tynger dig. Att skriva gör problemen synliga och du ser dem i ett annat ljus. Om du erkänner din sårbarhet kommer du automatisk leta efter lösningar.

12) Stäng ute distraktionen för en stund. Dator, tv, mobil, etc. Dessa saker laddar inte din energi.

Bli medveten på dessa ting...

13) Om saker och ting hela tiden måste vara perfekta. Koppla av och låt det vara rörigt eller ofärdigt. Let it go!

14) Om du kommer med ursäkter. Du behöver inga ursäkter för ingen är perfekt. Erkänn det och kom ihåg att vi bara är människor.

15) Om du skyller på andra. Det är inte deras fel, kanske vet de inte bättre. Gör ditt bästa och gå vidare! Let it go!

16) Om du spelar en repad skiva. Det är lätt att falla in i gamla mönster. Bli medveten om dina dåliga vanor.

17) Om du undviker förändring. Låt dig experimentera! Prova nya saker utan att ha förväntningar. Hitta glädjen!

18) Ta inte allt så allvarligt. Ta en paus och reconnect!

19) Skynda långsamt. A journey of a 1000 miles… kommer du ihåg? Hitta glädjen och ta ett steg i taget.

20) och till sist... vänta inte på att andra ska förändra sig. Det kommer inte hända innan du börjar med dig själv. Skratta åt saker och ting! Perfekt terapi :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att kommentera. Det uppskattar jag!