lördag 23 oktober 2010

Ginger Fudge sundae!

Lördagkvällen har varit trevlig i sällskap av Marita och hennes ljuvliga döttrar Melissa och Olivia som kom över på middag.

Till förrätt serverades ruccolasallad med parmesan, pinjenötter och parmaskinka. Varmrätten bestod av baconlindad dragonkyckling med ugnsrostade rotfrukter samt youghurtsås. När vi var mätta och belåtna lyckades vi ändå trycka i oss efterrätten ginger Fudge sundae med non stop strössel :-)




Barnen hetsades till att göra grimaser ;-)

Ginger Fudge sundae med nonstop strössel

4 portioner


1 dl mjölk 3 %
1 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
1 tsk malen ingefära
1 msk smör
150 g mjölkchoklad
1 dl Non stop
1 dl saltade cashewnötter
1 l mjuk vaniljglass

Gör så här:

1. Koka mjölk, vispgrädde, farinsocker och ingefära i cirka 1 minut.
2. Låt svalna lite och smält i smör och hackad mjölkchoklad.
3. Hacka och blanda Non stop och cashewnötter.
4. Skopa upp glassen i ett coupeglas, häll över varm fudgesås, toppa med Non stop-strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att kommentera. Det uppskattar jag!