tisdag 13 juli 2010

Biscotti di prato

Idag har jag och Lukas bakat biscotti. Dessa smarriga och knapriga skorpor härstammar från Toscana. Där serverar man ofta kakorna till vin santo, precis som kaffe med dopp här hemma.



Recept 30 skorpor

100 g sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
Skal av en apelsin
1 vaniljstång
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ekologiska ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skålla och skala sötmandlarna. Rosta dem sedan i ugnen ca 5 min elller tills de fått färg.
3. Hacka sötmandlarna och pinjenötterna mycket grovt.
4. Blanda hackade nötter, vetemjöl, strösocker, rivet apelsinskal, delad och urskrapad vaniljstång, bakpulver, salt på en ren bänkskiva.
5. Forma en grop i mitten och knäck i äggen.
6. Knåda ihop till en deg och forma till två avlånga rullar.
7. Grädda längderna på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen i ca 25 min. Provskär för att se om de är genomgräddade. Ta ut längderna och låt svalna något.
8. Sänk temperaturen i ugnen till 120 grader.
9. Skär längderna på snedden i 1 cm tjocka skivor.
10. Lägg tillbaka skorporna på plåten och torka dem i mitten av ugnen i ca 25 min tills de är helt torra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att kommentera. Det uppskattar jag!