tisdag 23 november 2010

Back in business.

Har varit två intensiva dagar. Igår drabbades jag plötsligt av en intensiv magsmärta som var outhärdlig. "Jag tror vi måste ringa ambulans" sade jag till min kollega Martina. Jag lyckades med hjälp av Annie ta mig iväg till akutläkaren och kom in omedelbart till en tarmspecialist. Efter röntgen och ultraljud visade det sig vara muskelspasm som varit kraftig, ett muskelfäste som slitits och skapat en inre blödning. ?? Jag låg kvar i 2 timmar för observation och har varit på återbesök idag. Allt verkar vara OK, jag mår bra och är bara lite öm i magen idag. Ska tillbaka på återbesök nästa vecka för att kolla status.

Det kändes konstigt att ligga kvar i rummet själv. Jag gillar inte sjukhusmiljöer. Just då kände jag mig väldigt liten och skör. Skör som havrefras. Funderade på livet, hur fort saker och ting kan förändras. Hur fantastiska våra kroppar är som servar oss dag ut och dag in.

Idag när vi låg i soffan efter maten och vilade sade Lukas "Åh, mamma ... du har sån tjock rumpa. Tack för att du har det, för då kan jag ligga så mycket skönare"

Lukas. Ha Ha! Tack själv :-) För just idag bryr jag mig inte om min "tjocka rumpa". Jag är bara jävligt glad för att magsmärtan är borta och att min kropp is back in business.

När man är frisk är det lätt att ta saker för givet. Men sjutton gubbar vad skönt det är när man kommer tillbaka efter magont, halsont eller annan sjukdom. Då känns livet lite extra härligt!

1 kommentar:

  1. Jessi* tur att du mår bättre nu!! Ta hand om dig* Ikväll blir de zumba och After Work :) ska bli nice!! Kram till dig//Elin

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att kommentera. Det uppskattar jag!