söndag 17 april 2011

Fönster mot Italien

Precis kommit hem från Italien och det har varit en skön helg med god mat och goda rödviner. Trapani var en sliten sömnig hamnstad och vi bodde i gamla delen av stan med utsikt över hav och båtar. Vädret var av blandad karaktär. Fredagen var något kall, mulig och regning men på lördagen lyckades vi får några härliga timmar i solen ute på klipporna.

Sista kvällen vi var ute och åt så hände en något pinsam historia. På bordet fanns färskt bröd, en skål och en flaska olivolja. Jag och Filip diskuterade huruvida vi skulle doppa brödet i skålen eller om det eventuellt kunde vara ett askfat. Filip gick runt och kollade hur de andra gjorde i restaurangen och såg en italiens farbror doppa brödet i skålen. Han drog fingret i skålen och försäkrade sig om att det var ren.Vi kör tänkte jag...och övertygade Filip "Men det är klart att det inte är ett askfat, det finns ju ingen som röker här inne." Efter ett tag kommer kyparen fram och viskar "Sorry, its an ashtray". Jag tittade på Filip och kunde snabbt konstatera att vi båda två önskade att vi befann oss någon annanstans just då. Nu i efterhand låter jag det bli en kul och minnesvärd historia.


2 kommentarer:

  1. Rebecca Liljemark17 april 2011 14:08

    Härliga bilder Jessica! Åh, en weekendresa någonstans, det vore något!! =)

    SvaraRadera
  2. Hej Rebecca! Vi flög med Ryanair som var superbilligt. 1200 kr t&r för 2 personer, sedan bokade vi boende separat. Perfekt sätt att ladda batterierna :-)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att kommentera. Det uppskattar jag!