söndag 23 januari 2011

In the kitchen...

Skön söndag in the kitchen...

Just bakat ett smaskigt och nyttig bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter. Lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Brödet är superlätt att baka, bara att röra ihop. Kommer bli en favorit för hela familjen!



Annas nyttiga bröd

Ingredienser

5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor ( anis och fänkål)
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap eller honung


Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 c.
2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen och sirapen.
3. Smöra och bröa två 1.5 liters avlånga formar. Grädda ca 100 minuter. Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.

Till lunch gjorde jag en kycklingwok ...



Thailändsk kycklingwok med cashewnötter

Ingredienser

1-2 st vitlök, hackad
300 g kycklingfilé
50 g cashewnötter
1 st gul lök skivad
1 st röd paprika, strimlad
1 st purjolök skivad
0,5 huvud blomkål
0,5 huvud broccoli
8 msk oystersås
0,5 tsk Thai svampsås, eller fisksås
1 nypa socker
8 msk vatten

Så här gör du:

1. Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsaker i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker.
4. Lägg till sist i cashewnötterna och garnera med torkad thaichili. Servera med ris eller nudlar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att kommentera. Det uppskattar jag!