tisdag 8 mars 2011

Fetaostbiffar med buljongkokta rotfrukter

Tisdagen bara rusade iväg. Var hos min frisör imorse och klippte och slingade håret. Så skönt, inte en dag för tidigt! Jobbdagen försvann i ett kick - en mysig dag då vi bjöd våra medlemmar på semlor. Hämtade Lukas kl 17:00 på skolan och gick hem och lagade mat tillsammans. Middagen idag bestod av färsbiffar med fetaost, tsaziki och buljongkokta rotfrukter. Superenkelt att tillaga och passar både vuxna och barn i smaken :-)





Fetaostbiffar med buljongkokta rotfrukter

400 g nötfärs
75 g fetaost
1 tsk oregano
salt, peppar
4 potatisar
2 palsternackor
2 morötter
1 bit kålrot
2 skivade rödlökar
1 msk olja
körsbärstomater

Gör så här:

1. Blanda färs, smulad fetaost, oregano, salt och peppar. Forma till biffar.
2. Grilla i het grillpanna några min på varje sida.
3. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Fräs med rödlöken i oljan.
4. Lägg ner vitlök och häll över buljong. Låt puttra i 15 min.
5. Smaksätt med kryddgrönt, salt och peppar.
6. Garnera med körsbärstomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att kommentera. Det uppskattar jag!