lördag 26 mars 2011

Hur har ni det med romantiken?

Regel nr 3. Sök er till varandra

Kärleken får nytt liv varje gång du låter din partner känna sig värdefull och uppskattad mitt i de vardagliga bestyren. Att man väljer att söka sig till varandra istället för bort från varandra. Att söka sig till varndra är grunden för all känslomässig kontakt, för romantik, för passion och ett bra sexliv.

Personer som har för vana att söka sig till varandra snarare än att vända sig bort från varandra sätter in pengar på banken. De bygger upp emotionella trygghetsfonder som kan fungera som stötdämpare när tiderna blir svåra. Tack vare att de skaffat sig ett sparkapital av ömsesidig välvilja och respekt, har de lättare att överse med varandras dåliga sidor i en konfliktsituation.

Tänk på att din hjälpsamhet i vardagen betyder oerhört mycket mer för styrkan i ert förhållande än en romantisk semesterresa till Bahamas. Sitt gärna ner en stund tillsammans på kvällen och diskutera hur dagen varit.

Turas om. Låt båda få prata och ventilera sin dag.

Kom inte genast med goda råd. Uppgiften är inte att lösa varandras problem utan att vara ett stöd.

Visa ett genuint intresse. Koncentrera dig på vad din partner säger. Ställ frågor.

Visa ditt deltagande. Låt din partner känna att du verkligen bryr dig.

Ta din partners parti. När din partner vänder sig till dig för känslomässig stöttning (snarare än goda råd) är det inte din uppgift att fälla moraliska omdömen eller tala om för din partner vad hon borde göra.

Låt din partner känna att det är "vi mot dom andra". Visa att din partner kan lita på ditt stöd, att det är ni två tillsammans.

Visa ömhet. Håll om din partner

Bekräfta din partners känslor. Visa att du förstår varför din partner känner som hon/han gör.

När ert förhållande genomsyras av en mer positiv atmosfär, blir det svårare att knuffa det ur kurs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att kommentera. Det uppskattar jag!